Στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία» διοργανώθηκε στις 15/12/2023 στη Ρόδο, στους χώρους του ΙΕΚ Τουρισμού, διαδραστική εκδήλωση με θέμα ««Λεοντόψαρο: Ένα ξενικό ψάρι – Γαστρονομική Έκπληξη!» με σκοπό τη γνωριμία του κοινού με το Λεοντόψαρο και τη δικτύωση ψαράδων, μαγείρων και εστιατόρων προς την κατεύθυνση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ενίσχυσης του εισοδήματος των αλιέων.
Πρόγραμμα
10:30 – 11.00 | Προσέλευση |
11:00 – 11.30 | Καλωσόρισμα – Εισαγωγή θεματολογίας Κ.Κωνσταντίνος Ζήφος, Δ/ντής Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ) Α.Ε.: Παρουσίαση της Διαπεριφερειακής Συνεργασίας με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές & Αλιεία» Χαιρετισμοί επισήμων & εκπροσώπων φορέων |
11.30 – 11.45 | «Το λεοντόψαρο στα Δωδεκάνησα από την πλευρά των ψαράδων. Προβλήματα και ευκαιρίες», κ. Εμμανουήλ Περράκης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Δ/νση Αλιείας Δωδεκανήσου – Τμήμα Θαλάσσιας Αλιείας. |
11:45 – 12.15 | «Θαλάσσια εισβολικά είδη: Απειλές και ευκαιρίες. Η περίπτωση του Λεοντόψαρου», κ. Γεράσιμος Κονδυλάτος, Ιχθυολόγος, Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου/ΕΛΚΕΘΕ |
12:15 – 12.30 | «Το Λεοντόψαρο στο πιάτο μας», κ. Νικόλαος Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. |
12:30 – 12.40 | Διάλειμμα – (Προετοιμασία πάγκων) |
12:40 – 13.00 | Επίδειξη τρόπων καθαρισμού και μαγειρέματος του Λεοντόψαρου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. |
13:00 – 13.30 | Συζήτηση – Τοποθετήσεις |
13:30 – 14.30 | Γευσιγνωσία – Δοκιμές συνταγών με Λεοντόψαρο |