Στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία» διοργανώθηκε στις 28/09/2023, στο καφενείο Adeste, Minos Beach Art Hotel στον Άγιο Νικόλαο, εκδήλωση με τίτλο «Γαστρονομική εμπειρία: το μαγείρεμα βρώσιμων ξενικών ειδών», με σκοπό την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών αλιέων, ιχθυοπωλείων, εστιατορίων και ξενοδοχείων της ΠΕ Λασιθίου σχετικά με τα βρώσιμα ξενικά είδη της περιοχής και συγκεκριμένα τα λεοντόψαρα και τα μπλε καβούρια.
Διακεκριμένοι σεφ παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις συνδυάζοντας την υψηλή γαστρονομία με την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, τις απαιτήσεις για υγιεινή διατροφή και την εξαιρετική διατροφική αξία βρώσιμων ξενικών ειδών.